KLANTEN OVER MET MUUR

HARRY STARREN, was ruim twintig jaar werkzaam bij De Baak, centrum voor leiderschap en ondernemerschap, waarvan de laatste vijftien jaar als algemeen directeur. Nu is hij trainer, docent/dagvoorzitter, auteur en adviseur:

‘Muriel gebruikt haar camera om vragen te stellen en ziet dingen beter doordat ze je scherp observeert in wat je zegt en doet. Het is geen klassieke coaching, je praat niet over beweging, je bént in beweging. We gingen naar expositie en in de gang die we maakten werd ik me van veel meer bewust dan ik vermoeden kon. Op voet van gelijkheid. Het was een luxe waaraan ik met vreugde terugdenk en die me geïnspireerd heeft ermee door te gaan, ook toen het traject al ten einde was.’

 

 

 

 

Oscar

OSCAR KNEPPERS, founder & ceo Rockstart:

‘Vrijheid begint bij het besef dát je het al bent – en dat begint bij het vinden van de woorden die die vrijheid beschrijven. Muriel hielp me die in mezelf te vinden, woord-voor-woord, intuïtief en vertrouwd.
Omdat Muriel altijd beschikbaar is – telefoon, whatsapp, ontmoeting – kun je voor je gevoel onophoudelijk blijven zoeken naar je eigen taal, tot je de woorden begint te vinden. Iedere persoonlijke sessie (van soms wel 3 uur als dat nodig was, ze kijkt nooit op een klok) volgde ze op met een kernachtig verslag met foto’s van mij van die dag. Daardoor kon ik mijn eigen voortgang zoveel beter volgen en duiden en zien waar ik stond.

Pas toen ik mijn éigen verhaal kon formuleren, vond ik eenvoudig de kracht oude patronen, gedateerde verdedigingsmechanismen en een achterhaald zelfbeeld los te laten. Vrijheid begint bij het denken. Gun jezelf die vrijheid. Pas dán begint het doen.’

 

 

 

 
vincent thiele

VINCENT THIELE, lid Board of directors bij FS-ISAC, manager CCERT bij ING:

‘Mijn medewerkers merken op dat ik het afgelopen jaar flink gegroeid ben in mijn rol als manager. Ik vervul mijn functie op een natuurlijke manier en ben me veel meer bewust van mijn gemoedstoestand. Dat maakt dat ik grenzen nog wel opzoek, maar oude stresspatronen weet te vermijden. Dat was precies de insteek van mijn traject met Muriel. Bijzonder is dat we het eigenlijk bijna nooit over mijn werk hebben. Het gaat over mij en hoe ik omga met wat ik tegenkom in mijn contact met anderen. Het contact met Muriel komt daarom ook aan bod. Dat maakt het coachingstraject soms behoorlijk confronterend. Zij houdt mij bij de les en gaat pijnlijke momenten niet uit de weg.
Huiswerk maak ik bijna nooit. Het zit wel altijd in mijn achterhoofd. Ik bekijk altijd de blog. Dit is goed om terug te halen waar de gesprekken over gingen en welke doelen ik haal. Muriel zet me treffend op de foto en maakt een waardevol verslag van mijn snelle groei, valkuilen en successen.’

 

 

 

 

ROBERT

ROBERT VAN OIRSCHOT, was eigenaar van Alares BV, is nu auteur en adviseur op het gebied van innovatie:

‘Als je iets wilt bereiken, moet je je prioriteiten goed kiezen en doorzetten. Ik weet er alles van, want ik heb een goedlopend bedrijf, maar ik vind ideeën lanceren in de praktijk toch makkelijker dan doorzetten. Daarom was ik zo blij met mijn abonnement op Met Muur. Nadat we doelen hadden gesteld voor het traject en duidelijke afspraken hadden gemaakt, accepteerde zij geen uitvluchten en hield me aan mijn voornemens. Dat deed ze niet door mij op mijn vingers te tikken, maar door mijn bedenkingen en beperkingen heen te prikken met haarscherpe observaties. Muriel werkt op een confronterende manier, die tegelijk ook waardevol is: je kunt en wilt er niet omheen. Haar persoonlijke benadering voelt veilig en laat tegelijkertijd de aandacht voor het beoogde resultaat niet los. Nu het traject afgelopen is, is het aan mij om mijn project succesvol te maken. De blog met haar foto’s en verslaglegging die ze voor me heeft gemaakt zijn een visueel bewijs van wat ik kan en wil; ook daarin vind ik een bewijs van het nut van haar werk.’

 

 

 

 

martijnING-1

MARTIJN CRUYFF, project manager:

‘Ik heb Muriel leren kennen als een innemende en doelgerichte coach. De tijd en moeite die ze besteedt aan een hartelijke relatie met haar klanten beletten haar echter niet om, waar nodig, met een constructieve confrontatie het proces aan te gaan. Vooral de methode die Muriël gebruikt is bijzonder. Door het coachingsproces te ondersteunen met fotografie en een interactief privéblog, legt ze het leerproces op een unieke manier vast voor latere referentie. De bijzondere plekken die ze uitkiest voor de coachende gesprekken dragen er verder aan bij dat de coachee loskomt uit zijn of haar dagelijkse omgeving en maakt het mogelijk de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.’