INTERVIEW MET SASJA DIRKSE

SasjaDirkse-01SasjaDirkse-02SasjaDirkse-03SasjaDirkse-04SasjaDirkse-05

 

SasjaDirkse-06

Over de interviews

Verandering. Je kunt er een minder beladen woord aan geven: ontwikkeling, of groei. Maar zelf vind ik verandering precies de lading dekken. En uit ervaring – als coach, maar ook als mens – weet ik hoe complex verandering kan zijn (en hoe boeiend, ook.)

In een serie gesprekken bekijk ik het begrip vanuit verschillende invalshoeken. Ik spreek met mensen die al dan niet noodgedwongen een verandering hebben doorgemaakt, of die er een bijzondere mening over hebben. Het zijn mensen die ik bewonder, om de open blik die ze hebben en die ik dankbaar ben, omdat ze de tijd hebben genomen met mij te filosoferen.

 

‘De echte kunst is om flexibel om te gaan met verandering’

Sasja Dirkse is samen met compagnon Angela Talen eigenaar van 2Knowhow, een bureau voor coaching en training. Het kantoor is gevestigd in een mooi pand aan de Leidse singel. Ik kijk mijn ogen uit als ze me rondleidt: kleurige en vriendelijke ruimtes (‘Dit is de yogakamer’) en beneden in het souterrain een grote vergaderruimte en een ruime leefkeuken. ‘Hier lunchen we met zijn allen’, zegt ze. ‘Wat een ruimte! Met zijn hoevelen zijn jullie eigenlijk?’ vraag ik. ‘Met Angela en mij erbij werken hier achttien mensen. De meesten zijn bij klanten vandaag.’

Later vertelt ze dat ze al twintig jaar coacht. Ze heeft samen met Angela dertien boeken geschreven en ontwikkelt allerlei tools. Ze ziet er vitaal uit en lacht veel. Ze lijkt me de beste reclame voor zichzelf. Leeft ze alle dingen na die ze in haar boeken voorschrijft?
‘Dat probeer ik wel, ja. Ik beweeg veel en leef gezond. Maar Angela en ik zijn ook net mensen, ons leven is natuurlijk ook niet altijd over rozen gegaan,’ lacht Sasja. ‘Ik werk soms te hard, om maar een voorbeeld te noemen. Het is natuurlijk een grote luxe dat ik in Angela een compagnon heb die mij spiegelt – en andersom. Dat houdt me scherp en houdt me in beweging. Ik geloof in veranderen, absoluut. Misschien is verbeteren of bekrachtigen een beter woord. Je lichaam is voortdurend in verandering, de cellen in je lichaam vernieuwen zich doorlopend. Zo kijk ik ook naar individuen en organisaties.

‘Ik geloof dat mensen een natuurlijk mechanisme tot veranderen hebben. Dat is het hele principe van de evolutie, dat je je aanpast aan een veranderende omgeving.’
‘Hoe kan het dan dat het zo moeilijk is om te veranderen?’ vraag ik Sasja. ‘Ik wil bijvoorbeeld graag een ochtendmens zijn, maar het op tijd naar bed gaan blijft een aandachtspunt, om het eufemistisch te zeggen.’
Sasja: ’Ons brein werkt het best op gewoonte. Stel dat je verkeerd rijdt op een bepaalde kruising, dan is de kans heel groot dat je de volgende keer weer de verkeerde afslag neemt. Je hersenen denken: “Hier moet ik goed opletten!” en kiezen vervolgens het oude pad. Wat blijkt: als je dat wat je wilt veranderen onderdeel van je dagelijkse routine maakt, dan is het een stuk makkelijker. Ga maar na, je tanden poetsen en je aankleden gaan vanzelf. Als je vroeger naar bed wilt, zorg dan dat je dat vast onderdeel van je dag maakt. Hoe doe je dat? Bedenk hoe je er een routine van kunt maken. Bijvoorbeeld: ik laat de hond uit om tien uur en loop daarna meteen door naar de badkamer. Geef het dertig dagen. In dertig dagen kun je van iets nieuws een gewoonte maken.’

Dat snap ik. Blijft voor mij de vraag waarom sommige veranderingen zoveel makkelijker lijken plaats te vinden dan anderen. Wat is nou precies het geheim?
Sasja: ‘Als we iets of onszelf willen veranderen, is dat meestal omdat we er ontevreden over zijn, of omdat er iets stokt. Ik denk dat dat vaak speelt, dat motivatie tot veranderen ontstaat als de nood groot genoeg is, of als er een ‘issue’ is. Als mensen (en organisaties) niet in beweging blijven, gaat het vastzitten. Dan worden ze stram, stijf, en dat geldt ook voor de geest. In een organisatie die in beweging is, is het veel makkelijker om verandering voor elkaar te krijgen. Datzelfde geldt voor jou en mij. Dat is de eerste voorwaarde, zou je kunnen zeggen: dat er beweging is of komt.

‘Een tweede factor is, zoals wij dat noemen, persoonlijk leiderschap. Alles wat we meemaken – een huis, een baan, een kind, relaties – vraagt om verandering of aanpassing. Onze coaching is daarop gericht. De focus ligt niet zozeer op verandering als wel op het vermogen om flexibel met de veranderende omgeving om te gaan. Regie te hebben over je eigen leven. Een ander zal niet snel zeggen: wat ben je veranderd. Maar wel: je bent sterker geworden. Of veerkrachtiger. Of flexibeler.

‘En tenslotte: op wilskracht veranderen is heel moeilijk. Misschien wel onmogelijk. Een verandering doorvoeren gaat veel makkelijker als de wens daartoe vanuit je hart ontstaat, misschien gaat het dan wel vanzelf. Ik vergelijk het met een boom: de stam en de takken groeien, bladeren ontspruiten en worden losgelaten tot nieuwe ontstaan. Je ziet de boom veranderen, maar het blijft tóch dezelfde boom.’

We hebben anderhalf uur zitten praten en het is tijd om foto’s te maken. Sasja is een fijne gesprekspartner gebleken. Om wie ze is (denk ik), maar ook om haar rijke binnenwereld: ze zit vol met mooie anekdotes en voorbeelden uit de werkpraktijk. Onderweg naar de auto vat ik het voor mezelf nog eens samen. Veranderen is natuurlijk, maar (soms) ook lastig. De minste kans tot slagen heeft wilskracht, de grootste kans heeft de verandering die uit je hart komt. Hoe zit dat dan met mijn wens een ochtendmens te worden? Wil ik diep in mijn hart helemaal niet genoeg slapen, is de drang de dagen te lengen groter? De vragen die ik vandaag heb, gaan niet zozeer over verandering, als wel over mezelf en vastgeroeste gewoonten.

Misschien vraag ik Sasja eens om mij te coachen.

 

klik hier om de site van 2KnowHow te bezoeken

Klik op de foto’s om ze groot te zien

Vul onderaan op de pagina je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe posts